Nieuws

Prinses Beatrix bezoek de molen! 

Met gepaste trots willen we mededelen dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix op zaterdagochtend 11 mei de molen Eendracht Maakt Macht zal bezoeken ter ere van het 125-jarig jubileum.

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van De Hollandsche Molen, de vereniging die zich inzet voor het behoud van windmolens en watermolens in Nederland.

Prinses Beatrix bezoekt het terrein waarbij alle vaste vrijwilligers van de molen én de vrijwilligers die tijdens het jubileum zullen helpen zijn uitgenodigd. Ze krijgt een rondleiding over het molenterrein, door ’t bakhuuske en natuurlijk door de molen. Het doel van het bezoek is om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Deze vrijwilligers zetten zich al jaren in voor de molen en zorgen ervoor dat de molen een ontmoetingsplaats is voor het dorp. We hebben heel veel zin om het jubileum af te trappen met deze bijzondere gebeurtenis. 

https://www.koninklijkhuis.nl/actueel/nieuws/2024/04/08/prinses

-beatrix-aanwezig-bij-125-jarig-bestaan-molen-eendracht-maakt-macht

 

 

Uitnodigingen 125 jarig jubileum verzonden

De uitnodigingen voor het Jubileum weekend zijn verstuurd. Iedereen in Meterik is uitgenodigd voor alle activiteiten van het Jubileum weekend. Het weekend zal plaatsvinden op 11, 12 en 13 mei! 

 

Via de QR code op de uitnodiging kan iedereen zich aanmelden voor de dorpsbrunch op zondagochtend. Voor kinderen van 0-4 jaar zijn er aparte kaartjes beschikbaar via TicketCrew (gratis entree). 

 

Rabo Club Support  

Op zaterdag 8 oktober heeft ons team van vrijwilligers van Anja Verbond, namens de Rabobank, een cheque van Rabo ClubSupport van €429,60 ontvangen. Een heel mooi bedrag waarme we volgend jaar een feest kunnen organiseren voor 125 jaar Molen in Meterik!   

Rabo Club Support

Vanaf maandag 4 september kan er weer gestemd worden op jouw favoriete vereniging via de Rabo ClubSupport actie. Draag jij de Meterikse molen een warm hart toe en vind je het leuk dat de molen zulke leuke acties op touw zet? Stem dan op “Eendracht Maakt Macht”. 

Met het geld dat we ophalen kunnen we als stichting nieuwe activiteiten opzetten bij de molen. Hierbij kijken we uit naar 2024. Het jaar waarin de molen 125! jaar in Meterik staat. 

Stemmen kan via deze link:

 https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/stemmen

We willen iedereen bedanken voor de steun! 

Pizza avond

Vrijdagavond 25 augustus het pizza avond bij de molen. In ’t Bakhuuske worden lekkere pizza’s gebakken met toppings van onder andere ham, salami, ui, paprika en champignons. We brengen de kapschuur hiervoor in Italiaanse sferen. Hier kan lekker pizza gegeten worden, maar meenemen kan natuurlijk ook! Vanaf 17:00 uur wordt er gestart met bakken.

 

 

Platsen

In de feestmaand december gaan we op zaterdag 10 december feestelijke platsen bakken. Onze bakkers doen hun best en proberen om 14 uur de eerste klaar te hebben

We willen graag zoveel mogelijk mensen de kans geven om een plats te kopen, daarom hanteren we maximaal 1 plats per bezoeker. Er is maar een beperkt aantal platsen beschikbaar, dus wees er snel bij! We zien iedereen graag op zaterdag!

Contactgegevens

Stichting Molen ‘Eendracht Maakt Macht’
Schadijkerweg 36
5964 NB Meterik
Molenmeterik@hotmail.com.
Kvk: 
41064607
www.molenmeterik.com

Openingstijden (bezoek is gratis)

Molen: zaterdag 13:30 – 17:00 
Maalderij: zaterdag 14:00 – 16:00 
Bakhuuske: zaterdag 13.30 – 17.00
Tuin/kapschuur:  gehele jaar
Bakken/verkoop: 2e zaterdag v.d. maand 13:30 – 16:00 uitgezonderd januari en februari

Rabo Clubsupport